Kävijä-info

Miten saavutaan?!
Suosittelemme saapumaan Laukontorin satama-alueelle polkupyörällä, kävellen tai julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Laukontorin ympärillä olevien katujen parkkipaikat ovat maksullisia klo 21.00 asti perjantaina ja klo 18.00 asti lauantaina. Osoite: Laukontori, 33200 Tampere.


Mistä saan lippuja?
Liput osoitteesta https://www.lippu.fi/saariblues
Liput alk. 39,50€ sis. laivamatkat ja festivaalin

Foxy Lady VIP alk. 91,50€ (vain ennakkoon). VIP sisältää VIP-laivamenomatka, kuoharitarjoilu menomatkalla, ruokabuffetti saaressa, VIP-passi ja VIP-alue. VIP-laiva lähtee Laukontorin satamasta klo 14:45

BluesLovers ry jäsenlippu alk. 32,50€ (vain ennakkoon), sis. laivamatkat ja festivaali. Jäsenkortti tarkistetaan ennen laivaan nousua

Akkreditointi sekä lipunmyynti -teltta on Laukontorilla auki auki festaripäivänä klo 14.00 – 20.00.


Pyörätuolilla liikkuvan ja näkövammaisen festivaalivieraan saattaja pääsee peruslippuluokassa ilmaiseksi. Alue on esteetön, mutta alueella ei ole pyörätuolikorokkeita. Maasto saattaa myös sateen sattuessa muuttua haastavaksi pyörätuolin käyttäjälle.


Miten SaariBluesiin pääsee?
SaariBluesiin kuljetaan Suomen Hopealinjojen laivoilla, jotka lähtevät Laukontorin rannasta. VIP-laiva lähtee lauantaina klo 14.45. Ensimmäinen kaikille avoin laiva lähtee lauantaina klo 15:00 jonka jälkeen tasatunnein (klo 16:00, 17:00 jne.).

Laivat liikkuvat saaresta kaupungille päin puolitunnein (17:30, 18:30 jne.) ja non-stoppina klo 21:30 eteenpäin. Viimeinen laiva kohti Viikinsaarta lähtee Laukontorilta klo 20:00. Saaresta pois laivat kulkevat aina klo 23:30 asti. Laivamatkat sisältyvät festivaalilipun hintaan.

Lippuun sisältyy yksi meno/paluu-kyyditys per tapahtumapäiväHUOM! Alkoholijuomien tuominen laivaan on kielletty

Omalla veneellä tuleminen SaariBluesiin on ehdottomasti kielletty! Viikinsaaren vierasvenelaituri on kiinni tapahtuman ajan.


Ikäraja ja anniskelu
SaariBlues on ainoastaan täysi-ikäisille (K-18) tarkoitettu tapahtuma, jossa on koko tapahtuma-alueen kattava anniskelulupa. Omien alkoholijuomien tuominen SaariBluesiin on kiellettyä, mutta yhden max. 1,5 litran avaamattoman alkoholittoman juoman saa tuoda saareen muovipullossa. Tölkit ja lasipullot ovat kiellettyjä. Piknik-tyyppiset eväät ovat sallittuja! Tapahtuma-alueella on myös lukuisia vesivessoja, joissa voi käydä täyttämässä juomapulloa.


VIP:
VIP-laiva lähtee Laukontorilta lauantaina klo 14.45. Mikäli asiakas ei ehdi VIP-laivaan, voi kulkea myöhemmin yleisölaivalla, mutta jonon ohittaminen ei ole sallittu. VIP-asiakkaille on luvassa erittäin maukas buffet-ruokailu saaressa (klo 15 – 17), oma VIP-alue, VIP-passi ja kuoharitarjoilu VIP-laivalla.

VIP-menu saaressa:

Vihreää salaattia (m,g)
Paahdettua paprikaa ja fenkolia (m,g)
Caesarsalaattia & savulohta (m,g)
Tomaattia, pikkelöityä punasipulia, fetajuustoa & balsamicoa (l, g)
Maalaisperunasalaattia (l,g)
Leipää & levitettä (l)
Varhaisperunaa
Pitkään haudutettua porsasta sekä tummaa rosmariinikastiketta (m,g)
Lämmin linssi-lehtikaali-papusalaatti & tofua (l, g, VEG)
Kahvi / tee
Suklaakonvehti

Tapahtumaturvallisuus
Laukontorin lähtölaiturilla tehdään kaikille turvatarkastus ja kaikkien festivaalikävijöiden on näytettävä laukkunsa sisältö turvatarkastuksessa. Kielletyt ja laittomat esineet takavarikoidaan turvatarkastuksen yhteydessä. Laukontorilta ei löydy narikkaa, mutta Viikinsaaressa on narikka, mihin voi jättää omia, ei kiellettyjä tavaroitaan.

Laukontorin satamassa on maskeja mikäli asiakas sellaisen haluaa ennen laivaan nousua. Saaressa on lukuisia käsien desinfiointipisteitä.

Kielletyt esineet:
Turvallisuuden vuoksi pyydämme huomioimaan, että seuraavat asiat ovat kiellettyjä SaariBluesissa ja takavarikoidaan turvatarkastuksen yhteydessä. Laukontorilla ei ole narikka, joten toivomme että kielletyt esineet jätetään kotiin. Muunmuuassa nämä ovat kielletty SaariBluesissa:

käsidesi-pullot yli 50ml, polkupyörät, retkituolit, lasipullot (riippumatta sen sisällöstä), alkoholituotteet, huumausaineet, ampuma- ja teräaseet, monitoimityökalut, räjähteet, ilotulitteet, soihdut, laserit, sateenvarjot, järjestyshenkilökunnan työasua muistuttavat asukokonaisuudet, lyömäaseet, eläimet, banderollit, kalastustarvikkeet, kalastusmagneetit ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet.

Saako tapahtumassa ruokaa?!
SaariBluesissa voi juomisen lisäksi myös syödä kunnolla! Tarjolla on asiakkaille niin ruokaisaa, kuin myös vähän kevyempääkin syötävää. Allergiat on otettu huomioon ja saaresta saa myös kasvis- ja vegaaniruokaa! Saaren palkittu ravintolasta löytyy jokaiselle jotakin ja SaariBlues ei olisi SaariBlues ilman Sausages Finlandin artisaani makkaroita ja gurmethodareita.

Omat eväät ja kamerat:
Saarelle saa tuoda ei-ammattikäyttöön tarkoitettuja kameroita, piknik-tyyppiset eväät sekä yhden max. 1,5 litran avaamattoman alkoholittoman juoman muovipullossa. Lasipulloja tai tölkkejä saareen ei saa tuoda. Helvetissä on lukuisia vesivessoja, joissa voi täyttää juomapulloa.

WC
Viikinsaaressa on käytössä vesivessoja, joiden vesihanoista saa juomavettä.

Lavat:
Saaressa on kaksi esiintymislavaa. Päälava, eli Radio SUN stage, sekä pienempi kakkoslava Tampereen Kiakkoradio stage.


Narikka:
Viikinsaaressa on oma narikka. Narikkateltta palvelee koko festivaalin ajan infopisteen ja ravintolan vieressä. Narikka maksaa 3€ ja lisäkäynnit ovat maksuttomia. Narikassa voi maksaa myös pankkikortilla!
Tapahtuman aikana löytötavarat toimitetaan Viikinsaaren infopisteeseen, josta noutamattomat tavarat toimitetaan tapahtuman jälkeisellä viikolla Pirkanmaan Löytötavaratoimistolle
.
HUOM! Laukontorilla EI OLE narikkapalveluita, joten jätäthän kielletyt esineet ja alkoholijuomat kotiin tai majapaikkaan.

SaariBlues 20.8.2022
Viikinsaari, Tampere