Tapahtumapaikka

Viikinsaari on Pyhäjärven saari ja perhepuisto 20 minuutin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta. Viikinsaaressa voi retkeillä muuten vaan tai osallistua kesän runsaaseen ohjelmatarjontaan.

Viikinsaaren historia alkaa seitsemänneltä vuosituhannelta ennen ajanlaskumme alkua, jolloin saari syntyi maan­kohoamisen seurauksena. Kivikauden asutuksen jäljiltä on tehty hajalöytöjä, muun muassa Viikinsaaren kaksoiskirves ja kaksoistaltta. Viikinsaari on toiminut virkistysalueena jo 1800-luvun puolivälistä lähtien.

Myös bluesväki löysi Viikinsaaren hyvin varhain. Viikinsaaren rantakalliolta on löytynyt kiveen hakattu lause “I woke up this morning”, jonka väitetään viittaavan myöhäiskivikaudella saaressa pidettyihin juurimusiikkipitoihin. Kerrotaan, että kekkereiden viimeinen esiintyjä olisi uupunut rannalle muinainen lehmänluusta ja nahkakielistä rakennettu soitin kourassaan ja keksinyt herättyään bluesmusiikin peruslauseen ja sen soinnutuksen.

Viikinsaaren kokonaispinta-ala on 14,9 hehtaaria, josta luonnonsuojelualueen pinta-ala on 10,53 hehtaaria. Luonnonsuojelulain mukaisen rauhoituksen tarkoitus on taata Viikinsaaren luonnonsuojelualueen monipuolisen lehtoluonnon säilyttäminen ja alueen ohjattu käyttö kaupunkilaisten virkistys- ja ulkoilualueena. Viikinsaari – kuin tehty SaariBluesin luonnolliselle soundille!

Screen Shot 2016-02-08 at 13.32.20